Červená jako jahoda

11. dubna 2011 v 12:47 |  || denní menu
Červená jako jahoda. Nemáte také chuť na jahody nebo na jahodový koktejl?

Nejjednodušeji jej připravíte následovně:
V mixéru našleháme jahody se sladkým nebo kyselým mlékem, podle chuti přisladíme a podáváme.

Tip: Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C, A, B, E a organických kyselin. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Jahody podporují metabolismus, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě onemocnění srdce a také mohou chránit proti vzniku nádorových chorob.
 


Komentáře

1 Anika Anika | Web | 11. dubna 2011 v 14:47 | Reagovat

mmmhh! škoda že jsem na jahůdky alergická :(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama