Pindruše z vajec v čočkovém podhoubí

27. dubna 2011 v 16:59 |  || denní menu
Velikonoční pondělí je sice za námi, ale třeba vám ještě zbylo pár vařených vajec, ze kterých si jako my můžete vykouzlit pohádkové muchomůrky "Pindruše" a připravit tak lákavý a zdravý oběd.

Muchomůrky "Pindruše" z vajec v čočkovém podhoubí
Kategorie: Vejce vařená natvrdo, Luštěninové pokrmy

Potřebujeme: 1 balení (400g) předvařené čočky VITANA, 1 cibuli, 1 lžičku majoránky, špetku saturejky, špetku soli, 6 vajec, 3 rajská jablíčka, pomazánkové máslo nebo tvarohový sýr na ozdobu

Příprava: Syrová vejce nejprve omyjeme a pak je vkládáme buď do studené, nebo do vařící vody. Vejce vložená do studené vody vaříme od bodu varu 8-10 minut, vejce vložená do vařící vody 10-11 minut. Přesná doba vaření závisí také na velikosti vajec.

Postup: Čočku nasypeme do hrnce, přidáme studenou vodu, majoránku, saturejku, oloupanou celou cibuli a vaříme pod poklicí do měkka. Doba varu předvařené čočky VITANA by měla být podle výrobce cca 15 minut. Přebytečnou vodu opatrně slijeme a čočku dochutíme trochou soli. Čočku nandáme na talíře a vytvoříme tak podhoubí pro muchomůrky.

Natvrdo uvařená vejce opatrně oloupeme a postavíme širším koncem do talíře s vařenou čočkou. Kloboučky muchomůrek vytvoříme z vydlabaných půlek kulatých rajčat. Puntíky na kloboučku uděláme z pomazánkového másla nebo tvarohového sýra apod.

Počet porcí: 6

Tip: Vejce se nám budou lépe loupat, zchladíme-li je hned po uvaření ve studené vodě.

S čím mohou pomoci děti?
Děti mohou loupat vychladlá vejce a zdobit kloboučky. Čekáte-li dětské hosty, můžete vaječnými muchomůrkami ozdobit třeba zeleninový nebo sýrový talíř a připravit tak pohádkové pohoštění.

 


Komentáře

1 miro-smajda-daily miro-smajda-daily | Web | 27. dubna 2011 v 17:01 | Reagovat

jeee ♥

2 GoGosen GoGosen | Web | 27. dubna 2011 v 17:06 | Reagovat

mňamky :-D

3 Kerria Kerria | Web | 27. dubna 2011 v 18:27 | Reagovat

Tohle znám, ještě jsme dělali z měsíčku rajčete pusu a z hřebíčku očička.

4 Janinka Janinka | Web | 28. dubna 2011 v 8:37 | Reagovat

Muchomůrky děláme taky, ale na obložený talíř a jako tečky dáváme pidi kousky bílku :D. Myslela jsem, že takhle naučím jíst vejce toho staršího, ale kdepak. To jen ten menší je kyselina a zbaští všechno, dělá mi radost.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama