Medvídek pod peřinkou

3. února 2013 v 14:09 |  || denní menu
Pod zeleninovou peřinkou odpočívá rýžový medvídek.



Medvídek pod peřinkou
Kategorie: Hravý oběd pro děti

Potřebujeme: 1 sáček rýže, sůl, čerstvou nebo sterilovanou (mraženou) zeleninu (mrkev, brokolici, petrželku, hrášek, zelené fazolky, kukuřici, apod.), olivový olej nebo máslo, zeleninový bujón bez glutamátu, vodu

Příprava rýže: Rýži uvaříme do měkka dle návodu. Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme špetku soli a přivedeme k varu, do vroucí vody opatrně vložíme sáček rýže a vaříme na mírném ohni asi 16-18 minut. Poté sáček vyjmeme a necháme okapat. Sáček rozřízneme a rýži vysypeme do mísy nebo hlubokého talíře.

Příprava zeleninové omáčky: Olivový olej nebo máslo rozehřejeme na hlubší pánvi, přidáme na kousky pokrájenou zeleninu, za stálého míchání krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu bez glutamátu a dusíme asi 15 minut do měkka, dochutíme solí.

Postup: Naběračku vypláchneme studenou vodou, nabereme rýži, rukou upěchujeme do roviny a poté kopeček vyklopíme na talíř. Největší naběračkou vytvoříme tělo, menší hlavu, lžičkou ouška a packy. Z kousků zeleniny naranžujeme podle fantazie oči, nos a tlamičku.

Před podáváním polijeme zeleninovou omáčkou.

Tip: Děti, které nemají rády dušenou zeleninu, můžeme motivovat větou: "Až spapáš zeleninovou peřinku, najdeš medvídka! Už vidíš tělíčko?"

 


Komentáře

1 Bay Maceas Bay Maceas | Web | 3. února 2013 v 14:14 | Reagovat

jjééééj! to je ale krásna mňamka! :)

2 Jan Stanislav Jan Stanislav | Web | 3. února 2013 v 14:53 | Reagovat

super napad taky bych si dal medvidka :)

3 Eve Eve | Web | 3. února 2013 v 15:08 | Reagovat

zaujimavý nápad :)

4 happy happy | Web | 3. února 2013 v 15:09 | Reagovat

Tak kdyby mi to takto někdo nachystal, tak bych aji tu zeleninu snědla ;)

5 silentday silentday | Web | 3. února 2013 v 15:26 | Reagovat

Super nápad:)

6 Infinity Infinity | Web | 3. února 2013 v 16:54 | Reagovat

Opravdu to vypadá dobře, až by mi bylo líto to sníst. :-D

7 Robka Robka | E-mail | Web | 3. února 2013 v 17:33 | Reagovat

To je nádherné! Konečně i něco od jídla. Jinak, dělám výběr na Téma týdne a tvůj článek si tam s dovolením dám také. Celý bude hotov zítra.

8 mlecny-bar mlecny-bar | 3. února 2013 v 18:53 | Reagovat

Děkuji všem za milé komentáře :-)

9 Kerria Kerria | Web | 3. února 2013 v 22:16 | Reagovat

Je krásný. My zeleninu rádi.

10 Elisis Elisis | Web | 7. února 2013 v 13:48 | Reagovat

Něco podobného jsem viděla s hnědou rýži :-) Je to opravdu originální, škoda něco takového sníst. Děti byly jistě nadšeny ;-)

11 中醫減重 中醫減重 | Web | 18. září 2013 v 9:57 | Reagovat

GOOD :-D

12 桃城美食 桃城美食 | Web | 25. září 2013 v 9:09 | Reagovat

good :-D

13 嘉義美食 嘉義美食 | Web | 25. září 2013 v 9:10 | Reagovat

good :-)

14 旅行社 旅行社 | Web | 19. listopadu 2013 v 10:44 | Reagovat

LOOK GOOD :-D

15 阿凱撿骨 阿凱撿骨 | Web | 20. ledna 2014 v 3:53 | Reagovat

so cute ;-)

16 CrbnNarmof CrbnNarmof | E-mail | Web | Čtvrtek v 2:09 | Reagovat

1 hour faxless payday loan - http://personalnerloan.org/ biggest cash payday loans <a href=http://personalnerloan.org/>personal loan online</a> ’

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama